lördag 30 april 2011

Lite livstecken och teststickning

Vet att jag inte är ensam om det men känner mig rätt energilös just nu, det enda jag har lust med är att påta lite i trädgården och att handarbeta. Vårtrött/deppighet förmodar jag. Hoppas det ändrar sig snart. Jag hälsar på hos er bloggvänner i alla fall ska ni veta, även om jag just nu är lite sämre än vanligt på att lämna kommentarer efter mig.

Men just därför gör jag det som får mig att må bra.

Har nu hoppat på något nytt. Ingen blir väl förvånad över det antar jag :-) Jag har fått den stora äran att teststicka en sjal åt en designer på Ravelry. Jag anmälde mitt intresse för att sjalen är såååå superfin, skulle nog inte ge mig på att teststicka något som jag inte tycker om. Har lärt mig ett nytt sätt att lägga upp maskor "knit-on cast-on", alltid kul att prova på nytt. Har heller inte stickat något med tappade maskor tidigare, det blir väldigt fint tycker jag.

 Garnet är ju bara helt underbart, mini raggi från Järbo
Bamse ska ju vara med överallt, tror han gillar min stickning


Hoppas ni har det bra därute!

söndag 24 april 2011

Mest trädgård men lite stickning

Har spenderat dessa lediga soliga dagar så mycket utomhus som möjligt. Omplanterat, sått mer fröer, röjt och fixat i rabatter. Har även stickat litegrann på sjalen, tror den kommer bli fin. Har funderat lite på det här med att lägga ut bilder på mysteriestickningar, det kan ju faktiskt finnas de som råkar hamna här hos mig och som inte vill veta hur det kommer att se ut. Men den här sjalen är det flera hundra som stickar och som lagt ut bilder på redan så jag lägger ut bild. Har snart avklarat andra ledtråden och får sen hålla mig till nästa fredag för den tredje. Garnet är Fame Trend, jättefint och härligt att sticka i tycker jag.

Hoppas ni har en härlig helg!

torsdag 21 april 2011

Glad Påsk!!

Min katt Bamse, han gillar ullgarn han. Så till den milda grad att det måste tvättas medan jag stickar. Det gör ju att det jag håller på med tar lite längre tid än beräknat som ni förstår, men då kan man ju ta upp någon annan stickning "vid sidan om" som han inte ser. (Därför är det helt OK att ha mååånga projekt på gång samtidigt). Man får vara lite om sig och kring sig helt enkelt.

Eller så stickar man i Fame Trend som sjalen nedan, då är Bamse inte ett dugg intresserad av garnet. Däremot kan han bli väldigt gosesugen med mig och då kan det gå som nyss när han hoppade upp mitt i stickningen i mitt knä så hälften av maskorna rutshade av stickan. Ogillar skarpt att sticka med rundstickor och är inte van så jag undrar om jag kan få ordning på det igen eller om jag måste börja om från början?

Jag kan inte komma på att jag någonsin stickat en sjal någongång tidigare. Nu håller jag på med två stycken samtidigt :-)

Här har det varit sommarvärme idag, hoppas resten av helgen fortsätter så! Nu sätter jag mig i soffan och inväntar de små påskkärringarna som ska få FRUKT!! hehe. Kanske nån liten godis oxå, vi får se...

Glad Påsk på er!!

tisdag 19 april 2011

Älskade second hand

Tyckte jag hade lite dåligt med knappar, så bäst att fylla på förrådet. Kanske de kommer till användning, om inte annat så är de ju så fina. Runt ska det va :-) 

De vilar på en bädd bestående av en ärtgrön stickad bomullsklänning som kommer att återuppstå till något nytt såsmåningom.

söndag 17 april 2011

Livstecken från moi

Jag har ju trots allt några följare, vilket jag är både förvånad och väldigt glad över :-) Och om någon nu undrar om  jag försvunnit från jordens yta så är svaret nej. Har hållt på väldigt mycket med mina små odlingar, det är ju såna tider nu. Underbart, massor av härlig sol och frisk luft. Så jag har inte direkt varit pigg på kvällarna och helt enkelt inte orkat blogga :-) Däremot har jag följt mina bloggkompisar som vanligt. På handarbetsfronten så har jag 1000 saker på gång som vanligt. Har vävt färdigt min duk, påbörjat ny knyppling, gjort färdigt ett par saker och påbörjat lite nytt såklart. Som en fisksjal t ex (på bilden). Ha det så gott!

lördag 9 april 2011

Stickning i solen

Har suttit ett par timmar i solen och stickat, härligt väder om än  lite blåsigt. Men så kallt så fort solen går i moln, hade behövt ha nedanstående färdiga. Ledtråd två är färdigstickad, KALen finns här.

Lite påskpynt

Några små påskkorgar, mönstret finns på Drops. Jag har virkat med bomullsgarn och lagt till en extra silvertråd. Älghornet får agera påskris :-)

 Har faktiskt lyckats producera lite knypplat också. Två små ägg som får göra korgarna sällskap. Det blåste sådant att det inte gick att fota dem hängandes.
Ha en skön lördag!

fredag 8 april 2011

African Flowers Mini

Yttepyttesmå är dom, ska bli något speciellt till några speciella vänner. Visar mer senare...

Hoppas ni får en skön fredagkväll!

tisdag 5 april 2011

Men snälla ni..

.. matte kan inte surfa hela natten. Hon måste faktiskt sova nu.

Sov gott önskar Pontus

Virkar väst

Har köpt ett bomullsgarn som känns som pappessnöre att virka i, helt stumt och tungvirkat. Men det blir så otroligt snygg effekt av garnet. Fotot är som vanligt inte det bästa, ska försöka fota i dagsljus så framträder färgskiftningarna bättre. Mönstret till västen finns här. Då masktätheten inte stämmer så får jag improvisera lite, har gått ned två storlekar i mönstret.

måndag 4 april 2011

Helknappt

Med i bagaget från Stockholm. Tror jag gillar knappar väldigt mycket :-)

Dessa knappar är inköpta på Textilcentrum i Sundbyberg. Tur att jag inte har min symaskin framplockad, den affären är en dröm för tygälskare.
 Övrigt nedan är inköpt på Panduro:



Kan även rekommendera PUBs plan 2 för en liten inspirationstripp. Fick tyvärr inte fota där men hur läckert som helst, bl a hos happycolor.